Voorjaars verkoudheid

Haaaatsjoe!!! Sinds Pasen wordt ik geplaagd door een verkoudheid. Bijna iedereen zal dat wel kennen: keelpijn, hoofdpijn, verstopte oren, verstopte neus, niezen en snuiten. Kortom, ik voelde mij de afgelopen week behoorlijk waardeloos.

Middenoorontsteking
Nu mag ik eigenlijk helemaal niet mopperen. Als kind en tot lang in mijn volwassen jaren was ik aan de lopende band verkouden of ik werd het. Met vaak als gevolg dat zich uit een verkoudheid een middenoorontsteking ontwikkelde. Die oorontstekingen kreeg ik met grote regelmaat tot ik een jaar of 16 was. Daarna dacht ik er overheen gegroeid te zijn. Ondanks mijn verkoudheden bleef ik altijd alles doen, want ik was zo vaak verkouden, dat ik daar moeilijk iedere keer rekening mee kon houden of gas terug kon nemen. Dan had ik helemaal niks meer kunnen doen.
Totdat ik in 1999 een week of 6 met een verwaarloosde verkoudheid rond bleef lopen. Dit keer ging het mis: ik kreeg uiteindelijk koorts en weer een middenoorontsteking, die mijn gehoor verder beschadigde. De boodschap van mijn huisarts was duidelijk: élke potentiele verkoudheid kan voor mij een oorontsteking tot gevolg hebben en ik moest mijn verkoudheid wel degelijk serieus nemen. Sindsdien doe ik het, als ik verkouden ben, wat rustiger aan en als het echt heel erg is, blijf ik bij uitzondering wel eens … een dagje in bed. Gelukkig ben ik de afgelopen jaren maar een paar keer per jaar verkouden en daar ben ik al lang blij mee.

Helaas heb ik de afgelopen week ook manlief met mijn verkoudheid aangestoken en zaten we dit weekend gezellig samen op de bank te hoesten en te snotteren. Is gedeelde smart geen halve smart?
Gisteren was ik zelf dermate hersteld, dat ik gelukkig nog even in het prachtige voorjaarsweer hier kon gaan wandelen.

Goed nieuws
En er is meer goed nieuws te melden: naar het schijnt, wordt binnenkort over het wetsvoorstel om gehandicapte werknemers onder het minimumloon te mogen betalen in de Tweede Kamer gedebatteerd. Dit betekent dat er tenminste wat beweging in komt.

Nu maar hopen dat manlief snel van zijn verkoudheid herstelt, het wetsvoorstel er niet doorkomt en het mooie voorjaarsweer zich voorlopig doorzet. Dan kan wat mij betreft het voorjaar echt beginnen, hatsjoe!

Comments (1)

  1. Heel herkenbaar Renee, al die middenoorontstekingen op jonge leeftijd. Na inderdaad, ik ben het roerend met je eens. Dat wetsvoorstel moet er echt niet doorheen komen ! Fingers crossed !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.