Vakantiekriebels

En dan is het opeens al juli en begint bij mij de vakantiekoorts toe te slaan. Nu gaan we pas in september, en deze keer ook nog eens pas in de tweede helft, maar toch beginnen we te bedenken waar we naartoe willen hoe we daar gaan komen.

Oranje boven!

Vroeger, toen de kinderen nog meegingen, was de auto met al dan niet een caravan erachter, favoriet. We zijn zelfs begonnen in een blauwe tent, toen een oude vouwwagen met hartstikke oranje tent erop. Dat was heel handig want je zag hem in de verte al staan. Later gingen we met de caravan en daar zijn we echt veel mee op stap geweest. Een van de laatste keren dat we met de kinderen op vakantie gingen, was Hongarije de bestemming. Dat land trok ons opeens weer, terwijl we veel van zon houden dus de laatste jaren pakten we het vliegtuig naar Portugal of Griekenland.

Lekker met de auto!

Deze keer hebben we een plekje in het groene hart van Hongarije in gedachten en gaan we met de auto. We hebben er veel zin in omdat we dan niet afhankelijk zijn van nachtelijke vluchten. In het vliegtuig heb ik ook extra last van het lawaai dat via mijn CI binnenkomt. Ik doe hem dan vaak af maar dat is weer niet zo gezellig voor mijn medereiziger.

Meer inhoud met CI

Met de auto gaan we dus en ik verheug me op een mooie route waarin we stoppen wanneer we iets uitgebreid willen bekijken en de mooie wandelingen die we in Hongarije gaan maken. Ik verheug me ook op alle geluiden van de natuur die ik kan horen. Maar ook het bekijken van oude gebouwen en het maken van een stadswandeling krijgen voor mij veel meer inhoud als ik de uitleg van de excursieleider of de gids goed kan volgen.

Dit wordt mijn tweede vakantie met de CI, deze zal nog fijner worden omdat ik klaar ben met de revalidatieprocedure  ben en mijn gehoor stukken beter is dan een half jaar geleden.

Horend met of zonder hulpmiddelen wens ik u een fijne vakantie/zomer toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.