U heeft een nieuw bericht!

Als de zomer is begonnen, lijken de dagen een eindeloze herhaling van elkaar. Lome en klamme dagen volgen elkaar in rap tempo op. We kijken met zijn allen naar die ene verkwikkende vakantie, die ons in staat stelt om ons eigen leven even tot stilstand te brengen. Deze dagen ben ik vooral bezig met mijn nieuwe baan. Ja, een nieuwe baan en die slokt qua praktische zaken heel wat tijd op.

Verder ben ik met nog bijna duizend anderen naar Arjan en David geweest. Wie? De mannen van 365 dagen succesvol. over een zinvol leven en een fijne relatie met jezelf en de liefste van je leven. Eer ervaring was het ook voor mijn gehoor. Het volgen van de heren deed ik door lip te lezen vanaf de grote schermen maar helaas waren de mannen en hun podiumgasten niet altijd via het scherm te zien .Dus dat was soms niet handig. Ondertussen schreef ik ervaringen op maar was de trein qua onderwerpen alweer bij een ander station aangekomen. Ja, schrijven en luisteren op hetzelfde moment, dat gaat hem n niet meer worden. Toch genoot ik van de sfeer en dat ondanks het feit dat ik niet alles mee kon krijgen.

Ik moest ook gesprekken voeren met volslagen vreemde maar het ging niet over mijn gehoorbeperking maar hoe we levensvragen oppakken en hoe we daarmee omgaan. In zulke situaties hoef ik niet aan mijn gehoor te denken (Dit doe ik trouwens nooit) maar alleen bezig zijn met het gesprek want het licht kon ik niet veranderen, het geluid ook niet maar toch kon ik het gesprek goed gaande houden. Dit is de getrainde kant van mijn persoonlijkheid die het dan overneemt van mijn slechthorendheid.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Afgelopen weken ben ik weer vele sollicitatiegesprekken afgegaan. Sommige met succes en sommige met minder succes. Vaak ook zonder opgave van reden waarom ik niet aangenomen ben. Dit is hoe het blijkbaar gaat. Afgelopen wee kreeg ik een app of ik voor de procedure op gesprek wilde komen. Dit was natuurlijk al een goed teken. Een app sturen staat ook in mijn cv en wel het met kopje: Gehoorbeperking. Het was een fijn en open gesprek. Ik kon over alles mijn verhaal doen, ook over mijn gehoorbeperking. Het fijne was, dat de sfeer en het gesprek niet formeel waren. Ik ging met een goed gevoel op weg naar huis en daar besloot ik dat ik strijkwerkzaamheden ging oppakken (Ja, ik ben een man die strijkt). Al strijkend ontving ik een app dat de baan voor mij was! Wat een superfijn nieuws!

Afgelopen maandag ben ik naar de groep gegaan om mijn collega’s te ontmoeten. Dit was ook een heel open gesprek. Ze stelden vragen over mijn gehoorbeperking en hoe we hier samen het best mee om kunnen gaan. Het mooiste gevoel dat mijn nieuwe collega’s me gaven is dat ze zich willen aanpassen aan mij en ook denken dat hen dit gaat lukken. Mooie vooruitzichten voor mij deze zomer. Letterlijk en figuurlijk breekt de zon flink door!

Comments (2)

  1. Wow, gefeliciteerd met je nieuwe baan en zo te lezen fijne nieuwe collega’s! Ik wens je veel succes en duim dat je collega’s inderdaad zo veelbelovend zijn. De eerste indruk ziet er in elk geval goed uit!

  2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en heel veel succes. Klinkt heel fijn en positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.