Oordoppenapparaten

Oordoppenapparaten om Tinnitus door lawaaioverlast te voorkomen! Bij de polikliniek KNO in Spijkenisse en Dirksland staan ze.
Lees hieronder meer: https://igo.nl/nieuws/actueel/artikel/22452/Altijd-een-piep-in-je-oor-voorkom-het

De meeste mensen hebben het wel een keer meegemaakt: naar een iets te luid concert geweest of naar een feestje waar de volumeknop net iets of flink te hoog stond. Daarna heb je een pieptoon, een bromtoon of een ruistoon in je oren. In de meeste gevallen verdwijnt dit na een tijde weer vanzelf. Gebeurt dit vaak, door bijvoorbeeld lawaaierige werkomstandigheden, dan kan het zijn dat de piep, brom of ruistoon niet meer weggaat. Van dit oorsuizen, of ook Tinnitus genoemd, hebben inmiddels wereldwijd heel veel mensen last. En dat zijn niet alleen de bekende musici, maar met hen heel veel anderen.

Om Tinnitus door lawaaioverlast te voorkomen, kun je het beste je oren door oordoppen beschermen. Die oordoppen zijn er in meerdere soorten, van simpel tot op maat gemaakt. Toch zijn er nog te weinig mensen die dit doen.
Om het gebruik van oordoppen te stimuleren, heeft hebben de poliklinieken KNO in Spijkernisse en Dirksland een oordoppenapparaat neergezet.
De oordoppen kosten 4 euro per set, maar “dan heb je wel oordoppen die je gehoor goed beschermen. En als je dan een festival of concert bezoekt wordt je muziekbeleving er nauwelijks minder van”.

Een mooi initiatief, dat navolging verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.