Leuke en minder leuke dingen

Lang geleden dat ik een blog heb geschreven voor UnitEars. En ik zat al een tijdje te bedenken wat ik zou kunnen gaan schrijven. Er is veel gebeurd in een paar maanden tijd.  “Wat dan wel…” hoor ik jullie al denken. Nou, leuke dingen en minder leuke dingen..

 Leuk is vooral dat ik eindelijk ‘mijn sport’ heb ontdekt! Ik was van jongs af aan al een goede zwemmer en heb vroeger ook wedstrijd gezwommen.

Maar waar ik nu het meest van geniet dat het een sport is waar ik geen last heb van mijn doof zijn. En hiermee bedoel ik dat mijn hoorapparaten niet nat worden van zweet of regen…dat gebeurde mij vaak met hardlopen namelijk. Tevens hoef ik ook niets te horen, alleen maar lekker te genieten van het zwemmen! ZEN dus 🙂

Heerlijk alleen maar banen trekken en af en toe van slag wisselen. Fijn een paar banen crawlen, rugslag, vlinderslag en schoolslag.

 

Kletsen in het zwembad

En ja… natuurlijk ‘praat’ ik wel in het zwembad…als je dat praten kan noemen althans. Meestal begin ik (ja, echt haha) een gesprek. Want ik praat nu eenmaal graag. En dan zeg ik meestal direct dat ik doof ben. Een erg leuk gegeven is dat iedereen altijd gelijk zijn uiterste best doet om zich duidelijk te maken en grappig genoeg gaan zij dan ook altijd een beetje gebaren! Maar het gebeurt ook vaak dat ze tegen mij beginnen te praten, omdat ik zo fanatiek zwem. En ja, dan komt het voor dat ik hen niet versta of begrijp. Nu ja, daar maken we dan meestal geen punt van. Heel belangrijk is het nooit natuurlijk.

Niet stuk?

Wat minder leuk is, is dat ik meer slechthorend ben geworden in een paar maanden tijd ineens. Ik dacht: mijn hoorapparaat is nu echt kapot. Dus ik ging naar de audicien om daar verhaal te halen.

Maar hij bleef wat lang stil, en ik vroeg aan hem: “is het apparaat niet kapot? “Nee”
antwoordde hij. Tja, op dat moment ging er een dreigend lampje branden.

Nu moet ik erg wennen aan het vooral harde geluid van mijn apparaat. Tevens is het geluid nu ook aan mijn rechter oor technisch. Links heb ik namelijk al zeven jaar een CI.

Ik heb maar weer een afspraak gemaakt in het Erasmus MC. Daar krijg ik dan een uitgebreide gehoortest en met de uitslag van die test kan hopelijk mijn hoortoestel ook weer beter worden afgesteld…

Wordt vervolgd ?

Comments (2)

  1. Heb je dan niet genoeg aan alleen je CI? Ik heb in mijn andere nog iets horend oor niks en kan toch alles heel goed volgen. Heb je dat al eens uitgevogeld??

    Een hoortoestel in mijn andere uur had voor mij geen meerwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.