Keuzehulpen

Sinds kort is er een website met keuzehulpen voor auditief beperkten beschikbaar, https://sterkerdoor.nl/,
Deze website biedt praktische informatie voor alle mensen met een auditieve beperking, die doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben, en hun omgeving.
Je kunt kiezen uit verschillende thema’s die voor jou van toepassing zijn en kan van daaruit verder klikken. De website is duidelijk, overzichtelijk, kort en bondig.
Zo wordt er op veel vragen een antwoord of advies gegeven en eventueel doorverwezen voor verdere informatie. Zulke websites zijn beslist niet overbodig, aangezien je als auditief beperkte vaak door de bomen het bos niet meer ziet wat betreft zorg en hulpmiddelen. Bij wie kan je terecht en voor wat moet je waar aankloppen … Vragen die vaak worden gesteld en waar je lang niet altijd afdoende antwoord op kan krijgen, zeker als je aan het begin staat van een auditieve beperking.
De thema’s zijn gevarieerd, van “wat heb ik nodig als ik een CI wil” tot “Hoe kweek ik begrip voor mijn auditieve beperking op het werk”. Ook vind je er informatie met betrekking tot tolkvoorzieningen en ondertiteling.

Elke heldere en praktische informatie is zeer welkom. Hoe beter wij onszelf kunnen informeren, hoe beter wij onze eigen keuzes kunnen maken. Dat helpt ons niet alleen te kiezen, maar maakt ons ook zelfstandiger met een beperking waarin wij toch al vaak op begrip of ondersteuning van hulpmiddelen en/of van andere mensen zijn aangewezen.
Ook wij, als UnitEars proberen ons steentje aan de informatievoorziening bij te dragen door  verhalen van ervaringsdeskundigen en vakexperten te delen. Het is  belangrijk om onszelf goed te informeren, maar ook om anderen te informeren hoe het is om te leven met een auditieve beperking. Meer kennis kweekt ook meer begrip. En meer begrip leidt tot meer acceptatie van onszelf en van onze auditieve beperking.

Daarom wil ik vandaag nog eens mijn oprechte waardering uitspreken voor alle organisaties die zich voor auditief beperkten inzetten en vooral ons eigen UnitEars Blogger Team, dat steeds weer bereid is om hun ervaringen te delen en ben er trots op deel uit te mogen maken van dit team!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *