Als Eftelingmuziek in je oren!

De afgelopen week was ik weer een weekje in Nederland, ter ere van mijn moeders verjaardag. Twee dagen voor mijn vertrek werd ik opgeschrikt door een vreemde geluidsvervorming in mijn linker (mijn “goede”) oor, alsof er na het zwemmen water in je oor zit. Ook hoorde ik met enige regelmaat hoge tikken, alsof iemand met een hard voorwerp tegen een kopje aan het tikken was.


Toevallig moest ik die dag bij de huisarts zijn en ik vroeg direct of ze even in mijn oor wilde kijken. Het was in ieder geval geen prop.
Omdat ik vermoedde dat er vocht achter het trommelvlies zat, vroeg ik me af of het verstandig was om te gaan vliegen. Maar ik had geen pijn en de volgende dag was het hetzelfde. Daarom waagde ik het er toch maar op en ben ik gewoon naar Nederland gereisd. Gelukkig had ik geen pijn in mijn oor en had ik geen last van andere vreemde dingen.

Mijn moeder had van de familie voor haar verjaardag een vrijkaartje voor de Efteling gekregen en we hadden georganiseerd dat we de dag voor mijn vertrek met zijn allen naar de Efteling zouden gaan. Ik keek hier heel erg naar uit want het was heel lang geleden dat ik in de Efteling was geweest. Het dagje Efteling was helemaal geweldig! Het weer kon niet beter, het was niet te druk en omdat we voor mijn moeder die dag een rolstoel hadden geregeld, mochten we met haar mee naar binnen via de rolstoelingangen. Normaal mogen er maar twee of drie begeleiders mee maar de medewerkers waren bijzonder aardig en we mochten met zijn allen (zeven personen) mee. Ook mochten we in de attracties blijven zitten omdat in- en uitstappen voor mijn moeder wat lastiger is.

Als je naar de Efteling gaat, hoor je de hele dag muziek. Dit begint al op de parkeerplaats. Het grappige is dat de muziek niet overheerst en ik had er dan ook geen last van. Ook bij de attracties wordt natuurlijk muziek gespeeld en voor mij persoonlijk was dit voor mij wel wat hard. Ik heb mijn hoortoestellen soms gewoon uitgezet. Bij een attractie, u allen wel bekend als Carnaval Festival, voerde een specifiek deuntje de boventoon, een beetje aangepast aan de landen waar je langs vaart. Na afloop van de dag was er ter afsluiting een waterconcert met muziek van alle attracties. De combinatie was perfect en het zag er werkelijk prachtig uit!

Het leuke van de Efteling is, dat je de volgende dag volop nageniet. Niet in de laatste plaats omdat het Carnaval Festival deuntje in mijn hoofd voort speelde 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.